MARDİN / KIZILTEPE - Sıtkı Türkoğlu Ortaokulu

TARİHÇE

1993 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuz, adını 1950–1955 yılları arasında Kızıltepe Belediye Başkanlığı da yapmış olan merhum Sıtkı TÜRKOĞLU' ndan almıştır. Sıtkı Türkoğlu tarafından bağışlanan 7439 m2 arsa üzerinde yapılmasından dolayı okulumuz, Sıtkı Türkoğlu Ortaokulu  adını almıştır. Fiziki imkânların yetersizliği ve çağın gerekliliklerinden dolayı okulumuz 2021 yılında yenilenerek 24 derslikli modern bir bina haline getirilmiştir. Okulumuz 2008 yılında MEB Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler Konferansında" , "İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçeleri"  yarışmasında Türkiye'deki 24 okul arasındaki yerini almıştır. Yine 2008 yılında Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı çerçevesinde "Haydi Gençler Spora" projesi ile ilçemizde projesi kabul edilen tek okul olmuştur. Proje 2009 yılında başarı ile uygulanmıştır. Okulumuz 2018 yılında, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yapılan  temizlik ve hijyen kontrollerinde "BEYAZ BAYRAK" ödülünü almıştır.

Okulumuzda her yıl katılım sağlanılan sportif faaliyetlerden çeşitli derecelerde 50 den fazla ödül kazanılmıştır.

Yapı itibariyle tek bina olup, 24 şubeden oluşmaktadır.

Yayın: 05.12.2019 - Güncelleme: 14.01.2022 09:54 - Görüntülenme: 970