T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / KIZILTEPE - Sıtkı Türkoğlu Ortaokulu

Sıtkı Türkoğlu Ortaokulu

Telefon
04823120717
Belgegeçer
0
WEB
https://sitkiturkogluortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Koçhisar Mah. 304 Sokak No 28/1 Kızıltepe/ Mardin
Vizyon
“ Başarılı ve Ahlaklı Bireyler Yetiştirmek…”
Misyon
Sevgi ve saygıyı esas alarak, hoşgörü ortamı içerisinde, görev sorumluluğu ve bilinci çerçevesinde, milli eğitim temel kanunu ilke ve esasları doğrultusunda, ATATÜRK ilke ve inkılapları ışığında; yakın planda (LGS) Liselere Giriş Sınavına, daha sonra da Yükseköğretime öğrenci seçme sınavına hazır hale gelmeleri ve başarılı olmaları hususunda çalışma alışkanlığı, planlı hareket etme, tertipli ve düzenli olma, araştırmacı bir ruha sahip olma, okumayı sevme, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip etme yönlerinden nitelikli öğrenci yetiştirme hususunda gayret göstermektedir.
Başarılar
Okulumuz 2008 yılında MEB Strateji Geliştirme Başkanlığınca düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Konferansında” , “İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçeleri” yarışmasında Türkiye’deki 24 okul arasındaki yerini almıştır. Yine 2008 yılında Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen Sosyal Destek Programı çerçevesinde “Haydi Gençler Spora” projesi ile ilçemizde projesi kabul edilen tek okul olmuştur. Proje 2009 yılında başarı ile uygulanmıştır. Okulumuz 2018 yılında, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yapılan temizlik ve hijyen kontrollerinde "BEYAZ BAYRAK" ödülünü almıştır. Okulumuzda her yıl katılım sağlanılan sportif faaliyetlerden çeşitli derecelerde 50 den fazla ödül kazanılmıştır.
Öğretmen :39
Öğrenci :902
Derslik :24
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :500
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler
08:30- 14:40
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuzdan çarşıya yaklaşık 5 dk lık mesafededir. Otogardan başlayan Ersoylu şehiriçi minibüsleri okulumuzun yanından geçmektedir.
Servis Bilgisi
-
Yerleşim Yeri
KOÇHİSAR MAH. 304 SK. SITKI TÜRKOĞLU ORTA OKULU BLOK NO 28/1 KIZILTEPE / MARDİN
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz il merkezine 22 km uzaklıktadır. Okulumuz şehir merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzdan her yıl düzenlenen okullar arası futbol turnuvalarına katılım sağlanmaktadır. Çeşitli derecelerde 50 den fazla ödül kazanılmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır